Behandelingen

Klassieke massage

De klassieke massage is een van de meest gebruikte massagevormen.

Er wordt gebruikt gemaakt van verschillende massagetechnieken als effleurages (strijkingen),  fricties (druk/massage op 1 plek), pertisages (knedingen), tapoteren (kloppen) en vibraties (schudden). Voornamelijk wordt er met de handen gewerkt. De doorbloeding wordt gestimuleerd, afvalstoffen kunnen beter het lichaam verlaten en de spierspanning vermindert.

Klassieke massage kun je o.a. toepassen bij:
– Ontspannen lichaam en geest
– Spierspanning
– Spierknopen
– Pijn
– Hoofdpijn
– Klachten aan het  bewegingsapparaat
– Bevordering bloedcirculatie
– Stress

Deep Tissue massage

Deep tissue massage is een diepe en krachtige massage die vooral geschikt is bij chronische spierspanning, bindweefsel klachten en als je houdt van een stevige en krachtige massage. Deze massage bestaat uit langzame en diepe massage technieken, waardoor spieren en bindweefsel op diep niveau worden losgemaakt. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van vuisten, knokkels, armen en ellebogen. Bij deze massage wordt massage wax gebruikt, om nog dieper te kunnen werken. De druk bepaal je zelf. In overleg wordt de druk verminderd of juist opgevoerd. Zo wordt er dus niet over je pijngrens heen gewerkt.

Cupping therapie

Cupping massage vindt zijn oorsprong in de oosterse geneeswijze. Deze effectieve massage wordt toegepast om spierknopen te ontspannen en blokkades te verminderen of op te heffen. Cupping massage heeft een enorme dieptewerking en is erg effectief bij het bestrijden van pijn.

Huid en spieren worden goed doorbloed. Hierdoor kan het lichaam de afvalstoffen makkelijker afvoeren. Het bindweefsel wordt gestimuleerd waardoor de spierknoop verzacht en zal verdwijnen.

Cupping massage kan worden ingezet tijdens elke massage behandeling. Dit stukje extra is een aanwinst voor elke massage. Deze massage wordt nooit alleen toegepast, omdat deze alleen te heftig is. Hierdoor wordt cupping altijd in een behandeling geïntegreerd.

Wanneer kan je cupping therapie toepassen:
– Rug,- nek,- en schouderklachten
– Hoofdpijn, migraine
– Spierklachten
– Bindweefselklachten
– Spierknopen, triggerpoints
– Blessures
– Ontgiften

VoetreflexPlus

Ik geef voetreflexPlus behandelingen. Dat wil zeggen dat ik vanuit de Westerse en de traditionele Chinese geneeskunde werk. Het mooie van deze behandeling is, dat je 2 systemen in 1 behandeling kan aanspreken. Vanuit de Westerse technieken werk je op de reflexzones op de voeten en vanuit de Chinese technieken werk je op de meridianen en de bijbehorende accupunctuurpunten op de voeten/benen en handen/armen. Het lichaam wordt weerspiegeld op de voeten. Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd, maar ook de doorbloeding, lymfestoom en energiehuishouding. Afvalstoffen worden hierdoor beter afgevoerd. Je gezondheid wordt bevorderd, je voelt je vitaler en je immuunsysteem wordt versterkt. Het geeft ontspanning en brengt balans in het lichaam.